Dyrene

INGEN gårdsbarnehage uten dyr! Her på gården har vi flere arter, og det varierer litt fra tid til tid. Geitene våre ble ikke tamme, så de ga vi bort til nabogården. Sauene ble litt for tamme, så de måtte vi også kvitte oss med.

Vi har god erfaring med å ha griser gjennom høsten. Vi får to griser i august, som vi forer opp og steller godt med. Til gjengjeld får vi deilig juleribbe, skinke, pølser, koteletter og annen kjøttmat tilbake etter slakt i slutten av november. Foreldre og barn hjelper oss å mate dyrene i helgene fram til jul. I desember har vi også planlagt en tur til Ilseng gård, hvor de har mange griser.

 

Lille grise fise..De to grisene våre får tilholdssted bak sommerhuset.. De har inneplass i en tilpasset dukkestue. Grisene gjør, som griser flest, de spiser, spiser, sover, griser og spiser. De er veldig sosiale og leker gjerne med barna som kommer og hilser på

.  

Lille katte pus... Vi har to gårdskatter; Findus og Pløsen. Pløsen er stadig å se på lekeplassen på et fang, mens Findus dukker opp en gang i blant når det passer han. Begge kattene er vant til barn og glad i bli kost med. 

 

   

Hane, pane...
Vi har både høner og haner inne på låven, av typen dvergcokkin og silkehøns. Stort sett er hønene flinke til å legge egg, som barna henter og lager mat av. Hønene har forøvrig sitt utebur mot barnas lekeplass, så de er lett synlige i hverdagen.

 

Jeg vil ha en liten hund...

I Livensveen har vi gamlehunden Mocca. Hun har gått i barnehagen siden oppstarten i 2005 og er nå 13 år gammel. Mocca følger Stian og er med han hjem etter endt arbeidsdag. Gordon setteren er ofte med på tur og eller lett synlig i hundegården på tunet. 

Kalle Kanin...

...hopper også rundt på tunet. Han har vært "villkanin" i flere år nå, og trives godt med å få mat på utsiden av buret. Vi har også to kaniner inne i buret, som barna steller på vei til lekeplassen. 

 

site.right.text