Ekornbarn (3-4 år)

Om Ekornbarna

 Ekornbarna blir i år ti barn født 2015 og 2016, seks gutter og fire jenter. De vil holde til nede i underetasjen på Nystua. De voksne på avdelingen vil være Turid    (barne-og ungdomsarbeider) og Markus(pedagogisk leder). Ann-Kristin og Hanne vil også være på avdelingen i blant.    

Den første tiden av barnehageåret vil Ekornbarna først og fremst lære å bli kjent med nye rutiner, regler og en ny avdeling som skal skape trygghet og forutsigbarhet for barna i barnehagehverdagen. Vi vil også ha fokus på å bli enda mer kjent med hverandre og danne ett godt fellesskap i gruppa. Vi skal sammen lære oss å ta vare på hverandre, respektere hverandre og leke masse sammen!

 Arbeidsmetode vil være variert og påvirket av barnas interesser og medvirkning i hverdagen. Vi har gjennom hele året et stort fokus på at barna skal få lov til å kunne delta og påvirke sin egen barnehagehverdag. Måneds – og ukeplaner er veiledende og kan endre seg noe underveis etter barnas ønsker og interesser.

 Ekornbarna vil benytte seg mye av det fine uteområdet vi har innenfor gjerdet- og utenfor gjerdet i barnehagen, men ikke minst alle de mulighetene vi har i nærmiljøet. Vi ønsker å bli enda mer kjent med dette løpet av året.

Gjennom masse lek, være ute på tur, synge sanger, prate sammen, utforske og skape nye opplevelser sammen så skal Ekornbarna lære og erfare mange ulike fagområder. Vi skal oppleve samhold, vennskap, bevegelsesglede og mye mer.

 «Jeg kan» og «jeg er en god venn» er temaer vi vil jobbe ekstra med gjennom hele året. Det er viktig for barna å oppleve mestringsglede og føle tilhørighet i gruppa. Årsplanen viser hva vi har mest fokus på gjennom månedene i året. På månedsplanene vil vi konkretisere dette nærmere. Vi vil også gjennom hele året være små bønder som tar oss godt av dyra våre og gardsbruket.

 Hver tredje uke er det vår tur til å ta største ansvaret for dyra og fjøset. Denne uka kaller vi for «fjøsuka». På mandager er det fast turdag. Da skal alle barna ha med seg egen tursekk som er godt egnet for de å bære selv. Denne skal inneholde mat (brød, frukt/grønnsaker), drikke (gjerne både temperert og kald) og ett sitteunderlag (merket med barnets navn). Vi kommer til å dra på turer andre dager også, da står barnehagen ansvarlig for mat og drikke.

Planer

Velkommen til nytt barnehageår! Her vil vi legge ut ukesplaner og månedsplaner. Disse vil også henge oppe på tavla i garderoben.

 

UKE 21

UKE 20

UKE 19

UKE 18

MAI

 

UKE 17

UKE 15

UKE 14 

APRIL

 

Uke 13

Uke 12

Uke 11

Uke 10

Månedsplan for Mars

Uke 9

Uke 8

Uke 7

Uke 6

Månedsplan for Februar

Uke 5

Uke 4

Uke 3

Uke 2

Månedsplan for Januar

 

Månedsplan Desember

Uke 48

Uke 47

Uke 46

Uke 45

Uke 44

Månedsplan Nov

Uke 43

Uke 42

Uke 41

Uke 40

Måndesplan for Oktober

uke 39

uke 38 

Uke 37

Månedsplan september 

Uke 35

Hva skjer nå?

APRIL 2019

Eventyret vårt fortsetter nå utover våren med Natur, miljø og teknologi og sier dette; «Og plutselig en vakker vårdag på veg til barnas beste, møtte den på det syvende og siste fagområdet; Natur, miljø og teknologi.  «Barnehagen skal bidra til at barna blir glade i naturen og får erfaringer med naturen som fremmer evnen til å orientere seg og oppholde seg i naturen til ulike årstider» sa fagområdet. «Jammen bra vi har hatt deg med hele året» tenkte barnehagen «for mestring i naturen er kanskje det som kjennetegnet barnehagen best».  Ekornbarna utbrøt: «Vi går på skattejakt i skogen og i hamninga, og lager oss kart vi kan bruke for å finne frem. Ja, og vi skal dra på andre eventyr rundt omkring i nærmiljøet også! Det er så spennende å se på alt liv som våkner opp etter vinteren. Mauren og andre insekter er noe vi er ekstra nysgjerrige på. Og vi skal plante og så våre egne planter og grønnsaker.»

Selv om vi har mye fokus på fagområdene i rammeplanen så har vi også et veldig stort fokus på vennskap, lek og språk. Barn lærer utrolig mye gjennom den frie leken. Vi voksne skal veilede, støtte, oppmuntre og tilrettelegge for leken. Vi tilbyr barna materialer, rekvisitter og miljø som stimulerer det fagområde vi valgt periode ønsker å ha fokus på. Men det er barna selv som får være med å vise oss veien. Det er også derfor vi sier at aktivitetsplanene våre er veiledende. Noen ganger viser barna oss en annen vei enn det vi i utgangspunktet tenkte på. Og da lar vi barna medvirke på dette. Sett av torsdag den 4.april til foreldremøte.
Vi er nå inne i en bløt periode, sørg for at barna har godt med skift på plassene sine. Regntøy er obligatorisk til å ha på plassene nå, Cherrox eller doc boots er også et fint skotøy om dagen. Det er også lurt å tørke sko, klær og votter hjemme, det er dessverre ingen tørkemuligheter i barnehagen.

23-26.april får vi en ergoteratistudent hos oss. Hu heter Eline Formo, ei løtensjente som til daglig studerer til ergoterapeut i Tromsø. Hun skal være med i hverdagen vår i 4 dager og skal observere barn under 6 år, derfor har dere fått ett skjema på plassen deres som dere må fylle ut og returnere til barnehagen, som samtykke. Hu skal kun observere hvordan barna samhandler og alle observasjoner anonymiserers.
Ellers så skal Kaisa være hos oss på mandager og tirsdager ut mai måned. Hun har nå vært på rundt på alle avdelinger i Livensveen og avslutter sin praksisperiode i Vg2  i Barne og ungdomsarbeider faget.

Tirsdag etter påske starter Karl Erik hos oss. Vi ønsker han velkommen!

 

ØNSKER DERE ALLE EN FLOTT APRIL!

 

Hege, Kaisa, Ida, Turid og Iren

 

 

Heisann! Da var det min tur til å være med Ekornbarna i Markus sitt permisjonsfravær. Jeg skal være med Ekornbarna og Turid tirsdager, onsdager, halve torsdager og fredager. Mandager og torsdager finner dere også Hege sammen med oss. I tillegg er Kaisa, som er utplassert fra Storhamar VGS hos oss til ut mai.

 

Om det er spørsmål, ta kontakt! Og jeg vet at vi har hatt problemer med telefonen til avdelingen, så om dere ikke kommer igjennom ta kontakt med min telefon på 951 22 977

 

Sett av torsdag 4.april til foreldremøte på kvelden, så får dere et lite innblikk i hvordan vi har tenkt å jobbe fremover. Fredag 12.april på morgenen er også greit å sette av. Da har vi påskefrokost i barnehagen hvor alle familiene har med seg ett pålegg til felles bord til felles frokost.

 

 

Iren

 

Hei!

Januar er over og vi er klar for å ta i mot februar, mye aktivitet i akebakken, skigåing og lek i snøen har preget en fin januar. Noen kalde dager har det også vært, da har Ekornbarna laget is-pynt og blitt ekstra godt kjent med eventyret "Geitekillingen som kunne telle til ti". Hvert enkelt barn har fått laget sitt eget dyr i eventyret og fått ett eierskap til dette og vi har sett og hørt at barna har brukt evenyret i deres "frilek" i etterkant, noe som er veldig morsomt å observere.

Vi vil se nærmere på ett nytt fagområdet i februar, vi vil ha ett ekstra fokus på kropp, bevegelse og helse. Dette passer jo fint siden Ekornbarna skal noen turer til løtenhallen for å "turne og leke" seg i basishallen tre tirsdager i februar. (Se mndplan/ukeplan for hvilke tirsdager!)

Ekornbarna vil utforske og bli mer kjent med ulike frukter, grønnsaker og annen mat som er bra for kroppen vår. Samtidig så vil vi prate om hva som ikke er bra å spise for mye av. Vi vil smake, føle og lukte på ulike ingredienser for å teste smaksløkene og bli mer bevisst på våre sanser som vi har. Vi vil lese eventyret om "Karius og Baktus" løpet av denne måneden også.

Fra og med onsdagen(uke 6) så vil vi ønske ei nye jente velkommen til Ekornbarngruppa, vi vil ta henne godt i mot alle barn og voksne på Livensveen. To ekornbarn-jenter vil også samtidig flytte over til "gamlestua" og vil bli bjørnunger/tiurunger fra om med uke 7.

6.februar besøksdag for nye søkere (kl.17.00-19.00) og karneval er satt til 15.februar. Månedsplan kommer mandag eller tirsdag!

 

mvh Turid og Markus

 

 

Hei!

Riktig god nyttår til alle sammen!

Da er vi i gang med januar, en myk start med en "kort" uke for ekornbarna. Men det var mye gjensynsglede blant barna å se hverandre igjen og fortelle hva man har fått av julenissen.

Ukeplan ligger ut, så kommer månedsplan løpet av mandagen, må finjustere noen småting før den er helt ferdig:)

 

I måneden framover skal vi ha ekstra fokus på fagområdet " Kommunikasjon, språk og tekst" Rammeplanenen sier at: "Gjennom arbeid med fagområdet skal barnehagen bidra til at barna får utforske og utvikle sin språkforståelse, språkkompetanse g et mangfold av kommunikasjonsformer. I barnehagen skal barna møte ulike språk, språkformer og dialekter gjennom rim, regler, sanger, litteratur og tekster ra samtid og fortid". Rammeplan s. 47-48 2017)

Ekornbarna skal gjøre seg kjent med eventyret "Geitekillingen som kunne telle til ti" og "Pannekaken". Vi skal bli kjent med figurene, handlingen og kanskje vi kan dramatisere det etter hvert.

Vi vil også bruke en lotto-spill i smågrupper, der vi kan trene på konsentrasjon, vente på tur og ikke minst begrepsforståelse og uttale av lyder og ord. Kanskje alle blir kjent med sin forbokstav i navnet sitt.

Det er jo også veldig fint å være ute for tiden, fint ake og skiføre. Så vi vil også tilbringe masse tid ute der vi kan utfolde oss i sneen og leke masse ute! Noen er veldig ivrige på å gå på ski, og det er veldig fint, bare ta med ski og staver om barna ønsker det. Den beste skitreningen er UTEN staver, barna trener balanse og lærer seg å reise seg opp uten staver, erfaringmessig så oppelver vi at det er vanskeligere å reise seg opp med staver siden barna tviholder på de og ikke får brukt hendene sine til å reise seg opp. Så om dere går på ski med barna deres så anbefales det ikke  bruke staver i første omgang.

Vi vil også se litt nærmere hva som skjer med snøen når vi tar den med inn og hva som skjer med den når vi fryser den. Vi vil eksprimentere med vann, lage ulike figurer, farger o.l

 

Aktivitetsgrupper med bjørnungne vil starte opp i uke 3.

Dagens hjelpere vil også starte på fra uke 3

 

Er det noe dere lurer på, så er det bare å spørre!

 

mvh Turid og Markus

 

 

 

Hei!

November er godt i gang, og Ekornbarna er allerede i gang med å klargjøre til adventstid, vi er i gang med å lage julegaver og skal etter hvert gjøre klart til julemarked.

Vi ønsker å ha en rolig adventstid der vi kan ha fokus på å kose oss sammen. Så håper vi at snøen kommer etter hvert!

Vi er fortsatt mye ute for tiden, og vi ser at barna koser seg ute i skogen og på lekeplassen. Det varierer veldig hva de driver med, men flere og flere har knekt huske-koden, så det er populært å drive med det, da sitter de og prater og synger der sammen.

På turdagene har vi vært ved «superhuken» de siste gangene, der har barna funnet tilbake til samme leken som de har drevet med tidligere, ser også at de leker flere sammen på den store steinen som er der, der samler de skatter og blir jaget av reven som lusker i skogen.

Når vi er på turdager, så har jo barna sekk med seg, vi jobber litt med at barna skal prøve å åpne sekken selv og ta ut matboks og sitteunderlag, dette kan være noe utfordrende for noen, så vi motiverer og viser hvordan man gjør det slik at de er godt rustet til å klare dette når de starter opp på gamlestua. Så er det jo veldig kjekt å få til ting selv da😊

I følge årsplanen så vil vi ha ekstra fokus på fagområdet: «Kunst, kultur og kreativitet». «I barnehagen skal barna få estetiske erfaringer med kunst og kultur i ulike former og organisert på måter som gir barna anledning til utforskning fordypning og progresjon» (Rammeplanen s.50 2017).

Her kommer blant annet det vi lager til jul og forberedning til adventtiden inn. Barna skal få dele egne erfaringer og skaffe seg nye erfaringer gjennom estetiske og nye kreative måter å skape kunst på. Vi skal bruker ulike materialer, og vi vil gjøre ting både inne og ute.

«Barnehagen skal legge til rette for samhørighet og kreativitet ved å bidra til at barna får være med sammen om å oppleve skape kunstneriske og kulturelle øyeblikk» Rammeplanen s.50 2017)

 

Vil også takke for gode og konstruktive foreldresamtaler som vi har hatt de siste ukene.

 

Minner om at barnehagen er stengt 23.november, da personalet har planleggingsdag.

 

Er det noe dere lurer på så ta kontakt med Turid eller Markus.

 

Hei!

Ekornbarna koser seg både inne og ute om dagene! Mye lek i fokus:) 

Vi har ekstra fokus på vennskap en periode nå og driver blant annet å lager vennskapssirkel, der vi maler på hendene til barna og de skal lage avtrykk på ett stort ark slik at vi får laget en sirkel med alle håndavtrykkene. Inni sirkelen skal vi ha noen fine vennskapsglimt fra hverdagen i barnehagen, som vi kan snakke videre om sammen med barna og bruke konkrete bilder av barna selv for å vise at barna er gode venner. Vi synes det er viktig å prate om at vi ikke har bare en "bestevenn", men at vi har flere venner i barnehagen. Vi leser bøker og synger sanger om vennskap også.

Vil også skryte av dere foreldre, veldig godt oppfulgt av klær og ustyr til barna nå, dette gjør at barna deres får en super dag i barnehagen der de er gode og varme når vi er ute. Veldig fint at alle kommer i tynnull over/underdel også:)

Det vil bli foreldresamtaler om ikke alt for lenge, jeg vil henge opp en liste i gangen i god til før samtalene, slik at dere får tilpasset dette med deres jobb. Fokus på samtalene vil jo være litt i forhold til oppstart på "ny" avdeling, og selvfølgelig barnets utvikling på ulike områder og veien videre..

Minner om fjøsstell i helgene, skriv dere på liste! veldig koslig aktivetet for familien, å man kan ta med seg noen venner for å spise og leke her:)

Det henger opp noen bilder i gangen fra de to siste måndene, gjerne ta en titt med barna deres, så kan dere "mimre" litt med de, og de får muligheten til å fortelle hva de har gjort når de ser bildene.

Tilslutt så vil jeg bare si at det er blåposer i gangen i en kurv ved inngangsdøra, fint om dere foreldre bruker disse nå, slik at de ikke blir dratt inn alt for mye sand og skitt i gangen vår, barna kan fint også bruke det når de er inne med dere! takk på forhånd!

 

mvh Turid og Markus

 

 

 

Hei og velkommen til nytt barnehageår!

 

Håper alle har hatt en fin sommer med familie og venner. Ferie er godt men jammen er det godt å komme tilbake til hverdagen også:-) Vi har rolige fine dager i barnehagen nå med tilvenning av nye barn og "bli kjent" for de av oss i nye grupper og på nye avdelinger.

Vi bruker august måned på å bli godt kjent med hvarndre slik at vi danner gode vennskap og relasjoner<3

 

Det er lagt ut nye bilder på hjemmesiden vår så ta gjerne en kikk.

Mnd plan vil bli lagt ut neste måned med mere info om det nye barnehageåret og barnegruppen.

 

 

Monica

 

Velkommen tilbake etter påske:-)

 

Håper alle har hatt en fin påske med mange gode opplevelser og hyggelige stunder med familie og venner.

Vi har hatt en fin vinter i Livensveen med aking, skigåing og flere turopplevelser i nærmiljøet. Vi har vært i Mosjømarka, Budor og Mattisrud for å nevne noen utflukter. Løtehallen ble også brukt en dag i uka fra januar tom uka før påske.

Vi har også besøkt bibklioteket ganske flittig i vinter, noe barna har satt stor pris på. Lesekroken vår ble fort populær med puter vi sydde selv på avdelingen sammen med barna. Noen bøker har vi blitt ekstra glad i og som vi ennå snakker om. "Hva har vi venner til?" av Sara Grindley. Det finnes flere bøker i denne serien som handler om vennskap, samarbeid og fellesskap. Hovedpersonene i bøkene er Bjørnsen (en bjørn) og kvitsokk (en rev).

Akkurat nå har vi "Geitekillingen som kunne telle til ti" som hovedbok. Denne vil vi bruke på ulike måter i arbeid med nytt fagområde som nå i april er "antall, rom og form". Dere kan lese mer om fagområdene på udir.no.

 

Gruppene på onsdager sammen med tiura har nå blitt erstattet med aktivitetsgrupper sammen med de eldste på Nystua og de yngste på gamlestua. Skolestarterne har nå egen skolegruppe tom sommerferien.

 

Våren er i anmarsj og vi er kommet til den tida på året hvor garderoben vår er ganske så stappfull med alle typer klær. Vi trenger fortsatt vinterdressen og vinterklær men i tillegg til dette må vi nå ha sherrox, regnvotter, regntøy (gjerne foret) samt flere luer slik at vi kan bytte når vi blir bløte. Minner samtidig alle om å ta med vått tøy hjem for tørk. Det tørker ikke om det blir hengende igjen i barnehagen.

 

Vi inviterer til foreldremøte tirsdag den 10/4 og håper så mange som mulig har muligheten til å komme. Mer info kommer på tavla.

 

I uke 16 blir det hengt opp invitasjon til foreldresamtaler. Disse er ikke obligatoriske men en mulighet til å få satt av egen tid til prat om barnets utvikling og trivsel. Samtalen vil bli gjennomført i uke 17 av Monica.

 

Vi ønsker dere en fin vårmåned:-)

 

Monica Og Turid

 

 

 

 

 

 

 

Godt nyttår og velkommen tilbake :-)

Håper alle har hatt en fin jul og hyggelige stunder sammen med familie og venner. Vi er klare for å ta fatt på hverdagen igjen og gleder oss til å hilse på dere alle igjen.

Med jula kom vinteren og masse snø, og den skal vi nyte mens vi har den. Desember måned var en koselig adventstid med adventsamlinger, juelverksted og en veldig hyggelig Luciafeiring.

Nå tar vi fatt på Januar og håper på enda mere snø og nok kuldegrader til at vi får beholde den. Vi starter uka med fjøsstell og skal se til at dyra våre får masse god oppmerksomhet og stell etter en lang juleferie. Riktignok har de hatt godt med stell i jula også men det har nok være litt stille til dem:-)

Vi starter å jobbe med nytt fagområde "Kommunikasjon, språk og tekst". Dette er et fagområde vi gjennom hele året jobber aktivt med, men nå setter vi av tid til å gå litt ekstra i dybden. Vi skal besøke biblioteket på Løten og lager vår egen koselige "magiske lesekrok" inne på avdelingen. Vi lar barna få være med å bestemme seg for et eventyr/fortelling eller sang de har lyst til å jobbe videre med.

Vi skal også kose oss masse med herlig utetid og snø så mye vi bare kan. Eventyrlige stunder har vi likeså godt ute som inne:-) Vi skal ta flere turer rundt omkring i nærmiljøet både til biblioteket, Mattisrud gård og budor. Mosjømarka har vi like ved, så turene går også dit. Barnehagen holder bilseter og vi holder turmat utenom turdager.

Marte har praksis hos oss også i år. Hun blir hos oss i hele uke 3 samt hver onsdag frem til påske.

 

Bilder fra desember måned blir lagt ut i løpet av uka sammen med månedsplanen for januar.

 

Ønsker dere alle en riktig fin januar måned.

 

Monica og Turid.

 

 

 

 

Velkommen november!

 

Ja nå er vi allerede i november mnd og vi har så vidt fått hilst på herr vinter:-) Det varierer med kulde, sludd, regn og varmegrader så akkurat nå er garderoben vår ganske så full. Men de av dere som har støvler og joggesko stående her kan få lov til å ta med dette hjem.

Vi har begynt å bruke familiealbumene våre og dette er stor stas for barna. De får selv lov til å presentere familien sin i samling og viser de andre barna hvem de har bilder av og hvilken relasjon de har.

 

Det nærmer seg jul og vi begynner så smått med juleforberedelser:-) Vi ønskerå begynne tidlig med dette slik av vi kan kose oss med juleaktiviteter fremover. De to siste ukene før jul ønsker vi å bruke på å kose oss med julefortellinger og koselige samlinger. Det er som regel mye som skjer rundt barna denne tida så vi setter derfor fokus på å roe ned før jul:-)

Vi ønsker at alle barna tar med seg et syltetøyglass hver, vasket og uten etikett.

Det hender seg at barna må bruke lånetøy i barnehagen. Dette skal taes med hjem og vaskes etter bruk. Vi ønsker det rent levert tilbake slik at flere barn kan få glede og nytten av lånetøy ved neste behov.

Det er lagt uf flere nye bilder i mappen vår for oktober:-) Ta gjerne en titt:-)

 

Minner om planleggingsdag førstkommende FREDAG DEN 3/11. Da er barnehagen stengt! Personalet drar på kurs til Oslo på Østlandske lærerstevne.

 

På forhånd, god helg<3

 

Monica og Turid

 

 

 

 

TIRSDAG 10/10

 

Nå er det hengt opp lister ang foreldresamtaler. Skriv dere på så snart dere kan :-)

 

Monica

 

 

 

TORSDAG 28/9

 

Nå er høsten kommet og vi går snart inn i oktober måned. I morra tømmer vi hyller og vasker garderoben. Vi bytter ut skiftetøy i litt varmere klær. Vi har ikke så god plass i garderoben så for å få det så oversiktlig som mulig er det fint og kun ha det nødvendigste liggende i hylla.

Dette ønsker vi at alle barna skal ha i skiftehylla si:

  •  2 stk undertøy, 2 sett ullundertøy, fleecebukse, fleecegenser, to par ullsokker, tynn lue, 2 par tynne votter/fingervanter, hals.

Dette er skift som er godt å ha nå når det begynner å bli kjølig ute. Bjørnungene satser mye på natur og friluftsliv og dette krever at vi har nødvendig med skift dersom vi skulle bli bløte ute på tur.

 Støvler byttes ut med sherrox/dockboots. 

 

September har vært en flott måned med mange ulike aktiviteter. Vi har vært mye ute og spist så og si alle måltid ute. Både i skogen rundt bålet, i gapahuken i hamninga, ute på tunet og ellers der vi har funnet oss en plass. Vi har hatt friluftsuke med mange morsomme aktiviteter som naturvev, naturbingo og brev fra uglemor. Vi har malt med ulike farger og på ulike måter. Det har blitt bakt både rundstykker, muffins og andre godsaker. På kjøkkengruppene har vi laget både supper og salater. Mye av dette har vi funnet i egen kjøkkenhage. Brannvernsuka var også en allsidig og lærerik uke med brannbilen og brannmannhjelm som avslutning på tema. Det er lagt ut mange bilder så ta gjerne en titt.

 

Vi har ikke begynt å jobbe med familialbumene våre ennå da vi har brukt tid på mange andre aktiviteter. Familiealbumene vil vi ta i bruk utover høsten nå. Dette vil bli markert på ukesplaner.

 

I oktober og november vil vi begynne å jobbe med nytt fagområde i rammeplanen for barnehager. Dette står det mer om i månedsplanen vår under "planer".

 

Torsdag 5/10 kl 15.30 inviterer vi til HØSTFEST og håper at så mange som mulig har muligheten til å komme. Vi serverer egenproduserte smaksprøver av ulike slag og høstens grønnsakssuppe:-)

 

Vi inviterer også alle barna til å ta med seg familien og venner på FJØSSTELL i helgene.

Dette er noe barna syns er veldig stas:-) Da får de vist frem barnehagen sin og alle de fine turplassene vi har rundt omkring. Og barna vet godt hva dyra trenger og hvor dere finner maten de skal ha. Inne i fjøset står det også skrevet på veggen om hva alle dyra ønsker seg av stell.

Er det noe dere lurer på så er det bare å spørre en av oss så skal vi vise dere litt rundt:-) Ta dette som en hyggelig turdag sammen og kos dere ved en av turplassene våre:-) Vi har fjøsstell lister liggende sammen med krysselistene våre ute. Si i fra så vi får skrevet dere opp:-)

 

Vi ønsker dere alle en riktig god høst:-) Takk for tiden vi får låne med alle barna deres<3

 

Monica og Turid

 

 

 

 

 

Det er nå lagt ut nye bilder under "Bilder" BJØRNUNGER"  for august og september:-)

 

 

 

 

 

 

 

September, vi er godt igang med nytt barnehageår:-)

 

Nå begynner vi å bli godt kjent med hverandre og ny avdeling. Første uka av nytt barnehageår var vi en del inne på formiddagen etter barnas ønsker. De var nysgjerrige på sin nye avdeling med nye rom og nye leker. Når vi var blitt godt kjent inne har vi brukt mye tid ute. Forrige uke hadde vi fokus på friluftsliv og natur. Vi gikk ut tidlig fra morgenen av og spiste alle våre måltid ute. Vi har lagd mange måltid på bål som barna syns er stor stas. Tross mye regn har vi hatt stor glede av fine turer i skogen. Vi har laget hinderløyper, naturvev og lekt med å lage naturbilder og naturbingo. Denne uken drar vi på skogsturer for å samle inn ulike materialer som vi senere skal bruke til formingsaktiviteter.

Neste uke er brannvernsuka og vi skal lære oss enda mer om dette tema. I praksis vil dette være å vise forsiktiget ved bål, fyrstikker er kun for de voksne, slukke bål etter oss og hva vi skal gjøre dersom brannalarmen går. Vi får besøk av brannbilen og kanskje vi får prøve oss med vannslangen.

 

Det begynner å bli kaldt ute så vi trenger mere klær og varmere klær. Fint om barna nå kommer i barnehagen ferdig påkledd med stilongs/ullundertøy. Husk å merke med navn.

 

Vi mangler fortsatt en del familiebilder som vi skal bruke til å lage familiealbum. Håper alle får tatt med dette denne uka. Husk å merke bildene med relasjon og navn:-)

 

Minner igjen om å merke klær og andre eiendeler!

 

Vi ønsker dere en fin september mnd og håper på å se dere alle til foreldremøte torsdag den 21/9 kl 18. Ta med kopp og sitteunderlag. Kle dere godt, vi blir ute:-)

 

Med hilsen Turid og Monica

 

 

 

 

 

 

 

 

Velkommen til nytt barnehageår og velkommen som BJØRNUNGER!

 

I år så vil Bjørnungene ha sitt faste tilholdsted i underetasjen på Nystua. Her blir vi 3 barn født i 2013 og 7 barn født i 2014. Av disse er det 6 jenter og 4 gutter. 

Turid og Monica er de faste voksne som er med bjørnungene. 

Det vil komme mer informasjon da årsplanen vår er klar. Denne vil presenteres ved første foreldremøte som er torsdag den 21/9! Sett av denne kvelden:-)!

 

Vi gleder oss til et nytt og spennende barnehageår og til å bli enda bedre kjent med barna deres<3

 

Monica og Turid

site.right.text