Fra jord til bord

"Her i Livensveen gårdsbarnehage streber vi etter å gi barna et sunt, solid og variert kosthold med basis i gode råvarer, gjerne fra vårt nærområde.

Vi følger veiledende rådgivning fra Folkehelseinstituttet, og legger et variert utvalg av frukt, grønnsaker, egg, ost, kjøtt, fisk og kornprodukter som basis for mattilbudet.

 

Etter medbrakt frokost (07.00 - 08.30) tilbyr barnehagen et komplett lunsjmåltid kl. 11.00, bestående av grovt brød og knekkebrød sammen med et rikt utvalg pålegg, med lettmelk eller vann som drikke.

 

Til middag kl. 14.00 serveres det ulike retter basert på varierte råvarer. Vi bruker så mye vi kan av egenproduserte råvarer fra kjøkkenhage og skog, samt kjøtt og egg fra griser og høner.

Det varieres mellom varme og kalde retter, og vi serverer minimum ett fiskemåltid og ett kjøttfritt måltid per uke. På mandager lager avdelingene maten selv, for Bjørnungene og Tiurene i forbindelse med turdag. De som har turdag har med matpakke i tursekkene sine. Revungene har turdag på onsdager.

 

Når barna skal feire bursdag i barnehage kan de velge mellom sunne, men smakfulle alternativer som barna nyter sammen etter et måltid:

  • Ost og kjeks. Ulike kjekssorter med kremost, frukt og grønnsaker.
  • Fruktsalat: Blandet salat av ulike frukter servert med vaniljekesam
  • Vannmelonpizza: "Pizzastykker" av vannmelon toppet med frukt og "vaniljekesamdressing"
  • Smoothie. Fruktsmoothie enten i flytende form eller som frosne ispinner.

Vi bruker gjerne så mye frukt og bær fra hage og skog som vi kan.

 Vi tilpasser selvsagt mat med tanke på allergier og intoleranser.

 - Hanne, kjøkkenansvarlig "

 

HER LEGGER VI UT UKESMENYENE:

Uke 11 2019

Uke 12 2019

Uke 13 2019

Uke 14 2019

 

site.right.text