Hva skjer nå?

Det er vår i lufta!

Publisert:11.02.19

Sykdom, Brukkene Bruse, Løtenhallen/Basishallen, klær og karneval :)

Natur, miljø og teknikk

Publisert:08.05.18

Nytt år og nye muligheter!

Vi har hatt fokus på eventyret «bukkene bruse» denne måneden. Barna synes dette har vært spennende, og flere kan eventyret selv. Troll er litt skummelt og veldig spennende! Vi avslutter «bukkene bruse» med en trollfest på fredag. Vil noen være utkledd, så er det greit 😊Vi voksne skal ha teater for barna. Revunga har ansvar for fjøset og dyrestell denne uka. Det har vært mye sykdom. Har gått hoste, høy feber, ørebetennelse og øyekatarr. Karneval i barnehagen er fredag 15.februar 😊 Besøksdag for nye barnehagesøkere er 6.februar 17-19.

 

 

 

 

 

 

 

Endelig er våren kommet og vi kan se alt våkne til liv igjen😊Vi snur på steiner for å se om vi kan finne larver, edderkopper og andre insekter og krypdyr. Vi plasker i søle og lager kliss og søle med sanda i sandkassa😊Herlig! Vi går langs gutua og ser etter vårtegn. Vi ser etter om vi kan finne blomster og andre vårtegn, vi ser Linerla trippe på tunet og hører etter småfuglen i skogen.

Med våren starter vi på nytt fagområde. Dette sier rammeplanen for barnehager:
Natur, miljø og teknologi Opplevelser og erfaringer i naturen kan fremme forståelse for naturens egenart og barnas vilje til å verne om naturressursene, bevare biologisk mangfold og bidra til bærekraftig utvikling. Barnehagen skal bidra til at barna blir glade i naturen og får erfaringer med naturen som fremmer evnen til å orientere seg og oppholde seg i naturen til ulike årstider. Barnehagen skal legge til rette for at barna kan få et mangfold av naturopplevelser og få oppleve naturen som arena for lek og læring. Barnehagen skal legge til rette for at barna kan forbli nysgjerrige på naturvitenskapelige fenomener, oppleve tilhørighet til naturen og gjøre erfaringer med bruk av teknologi og redskaper. Gjennom arbeid med natur, miljø og teknologi skal barnehagen bidra til at barna:

• opplever og utforsker naturen og naturens mangfold

• får gode opplevelser med friluftsliv året rundt

• opplever, utforsker og eksperimenterer med naturfenomener og fysiske lover

• får kjennskap til naturen og bærekraftig utvikling, lærer av naturen og utvikler respekt og begynnende forståelse for hvordan de kan ta vare på naturen

• får kunnskap om dyr og dyreliv

• lager konstruksjoner av ulike materialer og utforsker muligheter som ligger i redskaper og teknologi

• får kjennskap til menneskets livssyklus.

Dette er en spennende årstid med mange undringer som passer godt for oss nysgjerrige små revunger.. Med våren kan vi også få alle årstider med en gang. Vi trenger nok skift i hyllene våre og ulike typer klær. Både fleece, parkdress, regntøy, støvler, joggesko, tynnere votter(fingervanter), tynn lue og pannebånd. Og vi må huske på å ta med vått tøy hjem for tørk😊

Minner om planleggingsdag den 11. mai og dugnad 24 mai. Mer info kommer!

Livensveen har den tradisjonelle sykkeluka vår i uke 21. Ta med den sykkelen med to, tre eller flere hjul så skal vi ha ulike sykkelaktiviteter og sykkelverksted. Husk sykkelhjelm! Om du ikke har sykkel er det også helt greit!!!

Vi ønsker dere alle en riktig fin mai måned med 17 mai feiring og noen ekstra fridager

Hanne, Lene, Markus, Hege, Ann-Kristin og Iren

Antall, rom og form

Publisert:09.04.18

Dette er et fagområde vi hele tiden jobber med, men vi ønsker nå å sette dette i hovedfokus. I årsplanen sa Revungene dette: «Revungene underet seg og lurte på hva som skjedde rundt omkring i naturen. De gikk seg en tur i hamninga og lurte på hva som kom frem under snøen. Vi sorterte kongler og pinner og lurte på hvem som var lange og hvem som var korte. De så på formen og stadig flere av revungene hadde blitt så store at de kunne fortelle hva de så. Vi snakker om matematiske begreper og prøver å implementere dette i hverdagsspråket. Bukkene Bruse blir et eventyr vi blir godt kjent med og vi teller hvor mange bukker det er i eventyret!»

Rammeplanen for barnehager sier (Udir.no): «Fagområdet handler om å oppdage, utforske og skape strukturer og hjelper barna til å forstå sammenhenger i naturen, samfunnet og universet. Barnehagen skal synliggjøre sammenhenger og legge til rette for at barna kan utforske og oppdage matematikk i dagligliv, i teknologi, natur, kunst og kultur og ved selv å være kreative og skapende. Arbeid med fagområdet skal stimulere barnas undring, nysgjerrighet og motivasjon for problemløsing.» Selv om vi har mye fokus på fagområdene i rammeplanen så har vi også et veldig stort fokus på vennskap, lek og språk. Barn lærer utrolig mye gjennom den frie leken. Vi voksne skal veilede, støtte, oppmuntre og tilrettelegge for leken. Vi tilbyr barna materialer, rekvisitter og miljø som stimulerer det fagområde vi valgt periode ønsker å ha fokus på. Men det er barna selv som får være med å vise oss veien. Det er også derfor vi sier at aktivitetsplanene våre er veiledende. Noen ganger viser barna oss en annen vei enn det vi i utgangspunktet tenkte på. Og da lar vi barna medvirke på dette.

Sett av tirsdag den 10/4 til foreldremøte. Mer info kommer.

Vi er nå inne i en bløt periode, sørg for at barna har godt med skift på plassene sine. Regntøy er obligatorisk til å ha på plassene nå, Cherrox eller doc boots er også et fint skotøy om dagen. Det er også lurt å tørke sko, klær og votter hjemme, det er dessverre ingen tørkemuligheter i barnehagen.

 

ØNSKER DERE ALLE EN FLOTT APRIL!

Foreldresamtaler kommer i månedsskiftet april/mai

 

Lene, Hanne, Ann-Kristin, Hege, Markus og Iren

 

PÅSKE

Publisert:18.03.18

Det nærmer seg påskeferie!

NYTT ÅR OG NYE MULIGHETER

Publisert:08.01.18

site.right.text