Det nærmer seg jul

Publisert: 20.11.17

I år begynner vi tidlig med julegaveproduksjon, dette for å ikke skape hektiske dager frem mot jul. Vi ønsker ro og en hyggelig stund sammen med barna mens vi utfolder oss kreativt.

Om dere voksne ser noe som kan minne om en evt julegave inne på avdelingen, ber vi dere om å slette dette fra minnet og ikke ta det frem igjen før julegaveåpning litt lengre uti måneden. 

Frem mot jul skal vi fokusere på et nytt fagområde: «Kunst, kultur og kreativitet». Rammeplanen sier blant annet dette om fagområdet: «I barnehagen skal barna få estetiske erfaringer med kunst og kultur i ulike former og organisert på måter som gir barna anledning til utforsking, fordypning og progresjon» sa fagområdet»

Vi skal bruke alle våre sanser ved å eksperimentere med ulike materiell, lage våre egne kunstverk, delta i ulike eksperiment som bidrar til undring, læring og masse erfaring, og ikke minst lek. Vi skal fylle sekken vår med innblikk i tradisjoner knyttet til mat og kultur.

Og vi skal gå julehøytiden i møte med høre julemusikk og korte enkle julefortellinger. Vi skal billedliggjøre sangene våre med konkreter og bilder, som Julekveldsvisa og Musevisa.
Det nærmer seg jul og vi begynner med juleverksted😊Vi skal lage julegaver og pynte på avdelingen. Første adventsamling har vi 1.desember, hvor vi trekker pepperkaker hvor hver av barna får med seg en pepperkake hjem i løpet av desember. Da tenner vi adventslys og leser adventsvers «Vi tenner et lys.. vi tenner to lys..» Vi har valgt få aktiviteter til jul og roer ned tempoet siste tida før vi tar juleferie. Dersom noen av barna skal ta juleferie før er det fint om vi får beskjed om dette.

Vi ønsker dere alle en hyggelig førjulstid og gleder oss til juleavslutning sammen med dere<3 Mere info kommer. >, dette 13.desember. Barnehagen har åpent siste dag 22.desember og holder stengt i romjula. Det er ikke planleggingsdag 2.januar, da er barnehagen åpen som vanlig. Men vi minner om at vi har planleggingsdag fredag 26.januar i stedet.

 

Markus, Lene, Ann-Kristin, Hege og Iren

Tilbake

site.right.text